Az Év Vadfotósa pályázat – OKTÓBER

Az Év Vadfotósa pályázat – OKTÓBER


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Október 31-éig várják a pályaműveket

Az egészen év végéig elhúzódó versenyen január 31-éig NEDVESSÉG, február 28-áig FÉNY, március 31-éig SZILUETTEK, április 30-áig SZEMEK, május 31-éig VISELKEDÉS, június 30-áig TÉR, július 31-éig EMBERI TERMÉSZET, augusztus 31-éig ABSZTRAKTOK, szeptember 30-áig MONOKRÓM kategóriákban lehetett pályázni. Ez a néhány szakasz lezárult, 1-jétől pedig indul a tizedik, és egyben az UTOLSÓ témakör visszaszámlálása is. Október 31-éig lehet feltölteni a pályamunkákat. 

Az októberi témakör kapcsán a részletek:

OKTÓBER – "COLOR" – "SZÍN". Nevezési határidő 2022. október 31.

 

Ezt a témakört idén egy házaspár határozta meg, a finn Jari és Kaisa Peltomäki. Az előző hónapban a monokróm esetén szükség volt a színek elhagyására, most viszont előtérbe kerülnek a SZÍNEK. A természeti csodák élénksége és a modern digitális képalkotási technológia együttes használata lehetővé teszi, hogy a fotókon a színeket a lehető legrészletesebben rögzítsük és mutassuk be. Ez a kategória azt a fajta színt ünnepli, amit a természet ad mindannyiunknak. A témát irányító házaspár kreatív képeket keres, amelyek a természet színeit úgy mutatják be, ahogy soha senki előtte.

                                                                                                           

Ebben a kategóriában a tavalyi győztes a német származású Jan Piecha lett, aki egyébként a kategóriában a harmadik helyet is elnyerte. Ezzel a gyönyörű, színes felvétellel tudott nyerni:Természetesen a fiatalok között is választottak legjobb kategória győztest, ő pedig nem más, mint az új-zélandi D'Artagnan Sprengel, itt van a fotója:Nézzünk még képeket a tavalyi kiemeltek közül:


Fotó: Daniela Anger, 2. helyezett / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Jan Piecha, 3. helyezett / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Rick Beldegreen / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Amit Eshel / WildArt Photographer of the Year


Fotó: Mary Anne Karren / WildArt Photographer of the Year

 

Fotó: Martin Ertner / WildArt Photographer of the Year

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Felső kép: Fotó: Brad James / WildArt Photographer of the Year (TOP100 2021)

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »