Az Év Vadfotósa pályázat – JÚLIUS

Az Év Vadfotósa pályázat – JÚLIUS


Mint ahogy jeleztem már korábban, idén az oldalon követem az Év Vadfotói 2022 versenyt és bemutatom a győztes pályaműveket.

Egy kis emlékeztető, miről is szól ez a verseny.

 

Mit kell tudni a pályázatról?

Összesen 10 kategória van, és minden egyes kategóriára csak meghatározott ideig lehet jelentkezni. Az egyes kategóriák címeit, téma-ötleteit a zsűri 10 tagjának egy-egy tagja határozza meg, minden hónapban más.

Az egyes kategóriákban nyertes és díjazott képeket a kategóriaverseny lezárását követő 60 napon belül közzéteszik és megjelenítik a weboldalon; az Arany-, Ezüst-, Bronz- és a Founder's Choice-díjas képek az év nagyszabású WildArt fotósa döntőjére kerülnek, amely díjazottjairól 2022. december 31-ig döntenek az ítészek.

 

Kik a zsűri tagjai?

Nemzetközi, elismert vadfotósokból álló zsűri dönt a képek sorsáról. Művészi színvonalú, kreatív és eredeti megközelítésű fotókat keresnek.

 

A pályázat célja

Minden hónapban egy-egy természetvédelmi projekt számára gyűjtenek adományokat. Ezt a nevezési díjakból finanszírozzák: egy kép beküldéséért 6 fontot (2500 forint) kell fizetnie a pályázónak, de 10 fontért már 5 képet is beküldhet bárki, aki részt szeretne venni.

  

Július 31-éig várják a pályaműveket

Az egészen év végéig elhúzódó versenyen január 31-éig NEDVESSÉG, február 28-áig FÉNY, március 31-éig SZILUETTEK, április 30-áig SZEMEK, május 31-éig VISELKEDÉS, június 30-áig TÉR kategóriákban lehetett pályázni. Ez a néhány szakasz lezárult, 1-jétől pedig indul a hetedik témakör visszaszámlálása is. Július 31-éig lehet feltölteni a pályamunkákat. 

A júliusi témakör kapcsán a részletek:

3. JÚLIUS – "HUMAN NATURE" –"EMBERI TERMÉSZET". Nevezési határidő 2022. július 31.

Megmondom őszintén, nekem ez a kedvenc kategóriám. Úgy ábrázolni az állatokat, mintha azt csinálnák, amit az emberek. Ez egy teljesen új témakör, tavaly nem szerepelt a 10 között a shetlandi vadfotós, Rebecca Nason koncepciója. Azt mondják, egyetlen faj sem gyakorolt nagyobb hatást a bolygóra, mint az emberi faj, és a következmények a Föld minden egyes részét érintik. A természet ajándékai – a fák, növények, állatok – kénytelenek voltak megtanulni az alkalmazkodást, hiszen együttélésre kényszerülnek az emberekkel. Az, aki ebben a hónapban pályázni szeretne, olyan képeket töltsön fel az oldalra, amelyek egyaránt megmutatják a vadon élő állatokat, és az emberre jellemző elemeket is. Így például a városban élő madarak, a kukából táplálkozó emlősök, egy autó fényszórójával megvilágított állat jó ötletek lehetnek, de a téma végtelen számú lehetőséget rejt magában.

Ha ezek után sincsenek ötleteid, akkor nézd meg a videót ITT; Rebecca beszél arról, hogy milyen képeket keres, és megoszt néhány példafotót is.

Az EMBERI VISELKEDÉS kategória győzteseiről semmit nem tudok mutatni, hiszen tavaly ez a témakör még nem szerepelt. Mint ahogy sorozatom első részében említettem, a tavalyi évhez képest sok változás történt a pályázat során, és az egyik ilyen, hogy néhány kategóriát töröltek, és helyettük új lépett be. Ezért most más oldalról keresett képeket mutatok.


Az állat, amikor úgy szereti a természetet, mint az ember

 

 

 Az állat, amikor betartja a közlekedés szabályait, mint az ember


 

Az állat, amikor törődik a kicsinyével, mint az ember


 

Az állat, amikor harcol, mint az ember


Az állat, amikor dolgozik, mint az ember


Az állat, amikor felfedezi a nagyvilágot, mint az ember


 

 Az állat, amikor nyaral, mint az ember


Az állat, amikor szeret, mint az ember


                                       

Az állat, amikor a hobbijának él, mint az ember

  

Már érdemes felkészülni az augusztusi kategóriára!!!

Bár az augusztusi témakörre egészen augusztus utolsó napjáig lehet nevezni, már most érdemes kiválasztani azt a fotót, amivel pályázni szeretnénk. A nyolcadik témakör: "ABSZTRAKTOK". Nevezési határidő pedig: 2022. augusztus 31.

 

A további hónapok témakörei (a képeket a nevezési dátum időpontjáig bármikor fel lehet tölteni, akár most is):

9. SZEPTEMBER – "MONOCHROME" – "MONOKRÓM". A nevezés 2022. szeptember 30-án zárul.

10. OKTÓBER – "COLOUR" – "SZÍN". A nevezés 2021. október 31-én zárul.

 

LEGJOBB PORTFÓLIÓ DÍJ. Ez a kategória a verseny teljes időtartama alatt nyitva marad, 2022. október 31-én zárul, és 10 kép beküldésére vár, amelyek mindegyike a 10 versenykategória valamelyikét képviseli. Az a fotós, aki a zsűri értékelése alapján a legimpozánsabb és legművészibb képsort mutatja be, megnyerheti ezt a díjat. Az OM System (korábban Olympus) a legújabb profi kameraházzal (2022-ben újdonság) és két objektívvel támogatja ezt a díjat, több mint 3500 GBP értékben!

 

GYŐZTES

Az összes kategória-győztesnek esélye van arra, hogy elnyerje a fődíjat, ami nem más, mint az Év Művészi Vadfotósa megtisztelő cím, emellett 3000 angol font és távcső a Swarovski Optiktól. A kategória-győztesek továbbá kapnak 500 fontot (felnőttek esetében), 50 fontot (fiatal pályázók esetén).

 

 

Forrás:

wildartpoty.com

Képek: pixabay

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »