70 érdekesség a Királynőről

70 érdekesség a Királynőről


A mai napon, vagyis február hatodikán ünnepli trónra lépésének hetvenedik évfordulóját II. Erzsébet, akinek nevéhez rengeteg emlékezetes pillanat fűződik. Az integetéséről és a szivárvány minden színében meglévő kosztümjeiről és kalapjairól híres királynő, aki egyébként a világ legismertebb és legtöbbet fotózott nője ma ünnepli Platina jubileumát. II. Erzsébet 70 éve van a trónon, ezért 70 érdekességet szedtem össze róla. (Szerkesztői megjegyzés: ez a cikk még 2022 elején íródott, amikor a Királynő még élt. Sajnos, azóta II. Erzsébet 2022. szeptember 8-án elhunyt.)

 

1. II. Erzsébet királynő a történelem leghosszabb ideje trónon lévő brit uralkodója, 2015-ben megdöntötte azt a 63 év és hét hónapos rekordot, amelyet dédnagyanyja, Viktória királynő tartott.

2. 95 évesen ő a világ legidősebb, ma is élő uralkodója.

3. Ráadásul a világtörténelem leghosszabb ideig uralkodó női uralkodója.

4. De ez még nem minden. Mert Erzsébet királynő aközött a 3 uralkodó között is ott van , akik a leghosszabb ideig voltak a trónon. Az angolok királynője a harmadik helyen áll jelenleg, de ha megéli azt a szép életkort, amelyet néhai férje megélt, akkor könnyen a második helyre léphet. Jelenleg a királynőnél is tovább uralkodott XIV. Lajos francia király, aki 72 évig és 110 napig ült a trónon, de a rekordot egyértelműen II. Szobhuza szváziföldi király tartja, 82 éves uralkodásával.

 

A kép forrása: Lisa Sheridan/Studio Lisa/Getty Images

 

5. II. Erzsébet királynő 1926. április 21-én született. Valójában azonban évente kétszer ünnepli születésnapját: egyszer áprilisban családi körben, egyszer pedig van egy hivatalos ünnepség is, júniusban, hogy uralkodóhoz méltó nyári ünnepségen vehessen részt a királynő az alattvalókkal együtt. Ilyenkor valódi nagy ünneplésre kerül sor, koncertekkel, hírességekkel, nagy felhajtással.

6. II. Erzsébet királynő teljes neve Elizabeth Alexandra Mary Windsor.

7. Nevét édesanyjáról, Erzsébet királynőről, az anyakirálynőről, valamint apai nagyanyjáról, Mária királynőről és apai dédanyjáról, Alexandra királynőről kapta.

8. Amikor még Erzsébet hercegnőként ismerték, gyerekkorában a Lilibet becenevet kapta. Ezt a nevet egészen Harry herceg és Meghan Markle lánya születéséig egyedül a Királynő viselte, de a hercegi pár a Királynő tisztelete jeléül lányuknak többek között a Lilibet nevet is adták.

9. Gyerekkorában a Királynő a Bud becenevet adta nővérének, Margit hercegnőnek. Ennek jelentését többféleképpen is lehet értelmezni. Egyrészt jelenti a bimbó, rügy szavakat is, de másik jelentése: testvér, pajtás.

10. II. Erzsébet királynő anyai nagyanyja londoni házában, a 17 Bruton Street, Mayfair címen született, és nem mindig a Buckingham-palotában élt. A királyi család hivatalos honlapja szerint kora gyermekkorát a londoni Piccadilly 145-ös házban és a Richmond Parkban található White Lodge-ban töltötte.

11. Gyerekként eléggé elfoglalt volt. A királyi család honlapja szerint művészetet, táncot és zenét tanult, lovagolt és úszott, rendkívül jó úszó lett. S természetesen a nyelvtanulást sem hanyagolhatta el. Nem is bánta ezt, mert a Királynő szomjazott a tudásra, noha a matematikát nem annyira kedvelte. Akik visszaemlékeztek azokra az időkre, állították, hogy az uralkodó reménytelen eset volt matekból.

 

A kép forrása: Keystone/Getty Images

 

12. II. Erzsébet királynő a második világháború közepette, 1940. október 13-án, 14 éves korában tartotta első nyilvános beszédét. Szavait a Nemzetközösség gyermekeihez intézte. "Ezreiteknek kellett elhagynotok otthonaitokat ebben az országban, és el kellett szakadnotok apáitoktól és anyáitoktól" – kezdte a Gyermekóra adásban elhangzott beszédében. – "Testvérem, Margaret és én együtt érzünk veletek, mert tapasztalatból tudjuk, mit jelent távol lenni azoktól, akiket a legjobban szeretünk. Az új környezetben élők számára az őszinte együttérzés üzenetét küldjük. Ezúton pedig köszönetet mondunk azoknak a kedves embereknek is, akik otthonaikba fogadtak titeket.”

13. 1945 februárjától a brit hadsereg női haderejében szolgált, az Auxiliary Territorial Service-ben (ATS), így ő lett a királyi család első női tagja, aki teljes munkaidős aktív tagként csatlakozott a fegyveres szolgálathoz. Az ATS-ben eltöltött ideje alatt a Királynő megtanulta a járművek vezetését és karbantartását. A Nemzeti II. Világháborús Múzeum korábbi közleménye szerint második alispánként kezdte az ATS-ben, majd 5 hónap szolgálat után Junior Commanderré léptették elő, ami a százados megfelelője.

14. Életét is a Nemzetközösség szolgálatának szentelte a 21. születésnapján mondott beszéde során. "Mindannyiuk előtt fogadom, hogy egész életemet, legyen bár rövid vagy hosszú, az önök szolgálatának szentelem. Isten segítsen teljesíteni fogadalmamat, és Isten áldjon meg mindenkit, aki hajlandó osztozkodni benne" – mondta 1947-ben, megemlítve azt is, hogy csak népe támogatásával tudja célját elérni.A kép forrása: Fox Photos/Getty Images

 

15. Erzsébet királynő nem született királynőnek, így családja sokáig nem számított arra, hogy ő lesz az uralkodó, és valaha is elfoglalhatja a trónt. Amikor megszületett, akkor Erzsébet csak a harmadik helyen állt a trónöröklési sorrendben, először nagybátyja, Edward walesi herceg, majd az apja, Albert György herceg, York hercege került volna a trónra. Ha pedig időközben szüleit fiúgyermekkel áldja meg a sors, akkor még hátrébb került volna, az akkori törvények szerint. Azonban az élet átírta a szabályokat. Miután nagyapja V. György király 1936-ban meghalt, Edward walesi herceget VIII. Edward királlyá koronázták. De az új király beleszeretett egy Wallis Simpson nevű amerikai nőbe, aki kétszer elvált már. Mivel Edward király az anglikán egyház feje is volt, így az volt a szabály, hogy nem köthet házasságot olyan nővel, akinek a korábbi férje még él, így választania kellett: Edward király pedig a szerelmet választotta, és lemondott a királyi trónról. Így Erzsébet apja, Albert György herceg lett a király, VI. György néven, a Királynő pedig első helyre került a trónöröklési sorban. VI. György viszont 1952. február 6-án meghalt, II. Erzsébet királynő pedig megkezdhette uralkodását.

16. Erzsébet jogi tanulmányokat folytatott, vallási leckéket kapott Canterbury érsekétől és franciául is megtanult.

17. A Westminster Apátságban 1953. június 2-án II. Erzsébet királynő megkoronázása volt az első koronázási ceremónia, amelyet a televízió is közvetített.

18. A szertartás alatt St. Edwards koronáját helyezték Őfelsége fejére. A tömör aranyból készült, 440 drágakővel és féldrágakővel kirakott korona rendkívül nehéz volt, 4 fontot és 12 unciát nyomott. Szerencsére ez volt az egyetlen alkalom, amikor viselnie kellett a Királynőnek.

19. II. Erzsébet királynő a hatodik királynő, akit a Westminster Apátságban koronáztak meg. I. Mária volt az első.

20. Ő a 40. uralkodó, aki a trónra került, miután Hódító Vilmos 1066-ban Anglia királya lett.

21. Első hivatalos megjelenése, mint Királynő 1952 áprilisában volt a Westminster Apátságban.

 

A kép forrása: Tim Graham/Getty Images

 

22. 8 éves volt a Királynő, Fülöp herceg pedig 13, amikor először találkoztak, méghozzá Marina görög és dán hercegnő és George, a kenti herceg esküvőjén, 1934-ben, majd 5 évvel később, 1939-ben szintén kereszteződött az útjuk. Innentől már leveleztek egymással.

23. Hét évvel később Fülöp herceg a Philip Antrobus Ltd-től rendelte meg az eljegyzési gyűrűt, amelyen édesanyja, Battenbergi Alice hercegnő tiarájának gyémántjai voltak láthatók. Az ékszerész szerint "A gyűrű egy csodálatos, három karátos kerek briliáns gyémántot tartalmaz, platinabevonattal és kisebb gyémántokkal." Erzsébet apja viszont arra kérte a fiatalokat, hogy titkolják eljegyzésüket egészen a lány 21. életévének betöltéséig, így a hivatalos bejelentésre kicsivel később, 1947. július 9-én került sor.

24. II. Erzsébet királynő 1947. november 20-án ment hozzá Fülöp herceghez a Westminster Apátságban. Sok menyasszonyhoz hasonlóan, akik röviddel a második világháború után kötöttek házasságot, a királynőnek is szüksége volt az akkor még használatos kuponokra, amelyeket beválthatott, és megvásárolhatta a Norman Hartnell által tervezett menyasszonyi ruhájához szükséges anyagot. Az álomruha végül elefántcsontselyemből, kristályokkal, gyöngyökkel kiegészítve, 15 láb hosszú selyemtüll fátyollal készült el.

25. Erzsébet királynő esküvője napján a nagymamája, Mária királynő számára készített Russian Fringe nevű tiarát viselte. A királyi család honlapja szerint azonban "a drágakő az esküvő napján eltört, és gyorsan meg kellett javítani". Szerencsére a királyi ékszerészeknek ez nem okozott problémát, hamar rendbe hozták.

26. 2021 áprilisában bekövetkezett haláláig Fülöp herceg és II. Erzsébet 73 évig voltak házasok. Így ezzel ők a királyi család történetében a leghosszabb ideig együtt élő házaspár. A Királynő egyébként is mindig erejének és támaszának tartotta néhai férjét, és mindig szeretettel beszélt róla. Ő, egyszerűen szólva, erőm és támaszom volt az évek során” – mondta. – „Én és az egész család, országunk és más országok egyaránt nagyobb hálával tartozunk neki. Többel, mint ő ezt valaha is gondolná.”


 

A kép forrása: Chris Jackson/Getty Images

 

27. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg úgy döntött, hogy leszármazottaiknak más vezetéknevet adnak, mint ami a királyi család többi tagjának van. Míg a nagyapja, V. György király 1917-ben Windsort vette fel családja vezetéknevének, a házaspár 1960-ban úgy döntött, hogy Edinburgh hercegének vezetéknevét, a Mountbattent is belefoglalja, és így leszármazottai a Mountbatten-Windsor vezetéknevet viselik. Hiszen ha ezt nem így tették volna, akkor Fülöp herceg vezetéknevét nem viselhetnék utódai.

28. És igen, elég nagy csapata van a Mountbatten-Windsor családnak. Fülöp herceg és Erzsébet királynő négy saját gyermekkel büszkélkedhet – Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Edward herceg – ráadásul nekik köszönhetően már nyolc unokájuk is van: Peter Phillips, Zara Tindall, Vilmos herceg, Harry herceg, Beatrice hercegnő, Eugenie hercegnő, Lady Louise Windsor és James, severni algróf, és 12 dédunokájuk: Savannah Phillips, Isla Phillips, György herceg, Charlotte hercegnő, Louis herceg, Mia Grace Tindall, Lena Elizabeth Tindall, Lucas Philip Tindall, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, Lilibet "Lili" Diana Mountbatten Windsor, August Philip Hawke Brooksbank, Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi.


 

A kép forrása: Steve Parsons - WPA Pool/Getty Images

 

29. Aktívabb éveiben nagyon szoros volt a Királynő napirendje. 10-kor már az íróasztalánál ült, és nekilátott az iratok átnézésének. Ezek között voltak: a külügyminisztérium sürgönyei, a költségvetési számítások, a kabinetülések jegyzőkönyvei, az aláírásra váró dokumentumok, titkosszolgálati jelentések.

30. Őfelsége az Egyesült Királyságon kívül 14 másik ország – a Nemzetközösségi királyságok – uralkodója, további 37 országgal kiegészülve, amelyek a Nemzetközösség további tagjai, de ott nem Erzsébet a királynő. A Nemzetközösség vezetője is II. Erzsébet.

31. De nemcsak ezek a fontos feladatai vannak a Királynőnek. Többek között ő a fegyveres erők főparancsnoka, a hit védelmezője és az anglikán egyház legfelsőbb kormányzója, valamint a skót presbiteriánus egyház védelmezője. Ezeken kívül számtalan civil szervezet, alapítvány és jótékonysági egyesület tiszteletbeli elnöke.

32. Államfőként Őfelségének semlegesnek kell maradnia politikai kérdésekben. Ezért nem szavaz, és nem indul a választásokon. Bár, amint az a királyi család weboldalán is olvasható, az uralkodó bizonyos szerepeket azért vállal az Egyesült Királyság kormányában, például megnyitja az új parlamenti üléseket, valamint jóváhagyja a parancsokat és kiáltványokat a Titkos Tanácson keresztül. Miniszterelnököt is kinevezhet, bár ezzel a jogával utoljára 1963-ban élt, amikor megválasztotta Alec Douglas-Home-t.

33. 2021 májusában a Királynő 67. alkalommal nyitotta meg a Parlamentet – uralkodása alatt összesen kétszer hagyta ki ezt a feladatot, 1959-ben, amikor András herceggel volt várandós és 1963-ban, amikor Edward herceget várta.

34. A fogadások, és a személyes találkozók egy magas rangú politikai, vagy egyházi személlyel, vagy egy magas rangú vezetővel a Királynő munkájának részét képezik. Londonban előfordult, hogy egy időpontban akár 170 nagykövet és főbiztos érkezik a városba, és az uralkodó mindegyikükkel személyesen találkozik. Hetente látogatásokat tesz a miniszterelnöknél is, amelyen kormányzati ügyekről beszélnek.

35. 2016-ig a Királynő több mint 660 alkalommal tüntetett ki olyan személyeket, akik az Egyesült Királyságban és a brit tengerentúli területeken elért eredményeikre, bátorságukra vagy szolgálataikra büszkék lehetnek.

36. A Királynőnek több mint 600 pártfogója van.

37. Uralkodása alatt előfordult, hogy érték kritikák. Az egyik ilyen Diana hercegné 1997-es halála volt, amikor a Királynőt nyíltan támadták, mert a hercegné halála után a skóciai Balmoral kastélyában maradt, ahelyett, hogy visszatért volna Londonba. A legélesebb kritikák, amelyek a Királynőt érték, szinte mind Diana-val álltak kapcsolatban. Okolták a trónörökös és a hercegné válása miatt, és többen a baleset kapcsán összeesküvésről és gyilkosságról beszéltek. Ezek a vélemények később az udvar megváltozott médiapolitikájának köszönhetően visszaszorultak valamennyire. Az uralkodó később a walesi hercegnő haláláról beszélt egy televíziós nyilatkozatban. "Csodáltam és tiszteltem energiája és mások iránti elkötelezettsége miatt" – mondta –, „de különösen a két fia iránti odaadásáért.”

 

A kép forrása: Serge Lemoine/Getty Images

 

38. 2016-ig a királynő 117 országban járt eddigi uralkodása alatt. Azoknak, akik elkezdtek számolni, hogy ez mekkora távolság lehet, hát összesen 1 032 513 mérföld.

39. 1957-ben állami látogatást tett az Egyesült Államokban, ahol a Nemzetközösség nevében beszédet mondott az Egyesült Nemzetek Közgyűlésén, megnyitotta a 23. kanadai parlamentet, és ő lett az első kanadai uralkodó, aki parlamenti ülést nyitott.

40. Több mint 200 látogatást tett a Nemzetközösség országaiban.

41. Első látogatása a Nemzetközösség országaiban 1953 novemberében volt, és hat hónapig tartott. Ez idő alatt 12 országot látogatott meg, ami összesen 43 618 mérföldet jelent.

42. Tizenhét évvel később, miközben Ausztráliában járt, megtette első királyi "sétáját". Egy hétköznapi séta volt ez, amely ezt követően a család alapvető elemévé vált.

43. Egyszer, 1969-ben úgy viselkedett, mint mi, hétköznapi emberek. Ő volt az első uralkodó, aki hintó helyett tömegközlekedett, még pedig a metró Victoria vonalán utazott. Vonaton egyébként szívesen utazik az uralkodó.

44. A Királynőnek nincs útlevele. Mivel a brit útleveleket a Királynő nevére állítják ki, így nincs is szüksége rá.

45. És a BBC szerint ő az egyetlen ember Nagy-Britanniában, aki jogosítvány nélkül vezethet. A királyi család többi tagja nem mentesül ezen kötelezettség alól. Ne aggódj, a Királynő pontosan tudja, mit kell tennie a volán mögött.

 

 

A kép forrása: John Stillwell - WPA Pool/ Getty Images

 

46. 1957-ben mondta el II. Erzsébet az első karácsonyi beszédét, ami azóta már hagyománnyá nőtte ki magát, és több mint 60 évvel később is, délután 3 órakor elmondja a Királynő az ünnepi üzenetét.

47. Ha szerencséd van, egyike lehetsz annak a 750 embernek, akik ünnepi kártyát kapnak a Királynőtől, az ő saját üzenetével.  

48. Őfelsége nemcsak ismeretlen alattvalóira gondol, hanem a királyi családot kiszolgáló személyzetre is, ezért minden évben megajándékozza karácsonykor a Buckingham-palota és a Windsori kastély teljes személyzetét az udvari postástól a palotai rendőrség összes tagjáig. Így hozzávetőlegesen 1500 karácsonyi puding talál gazdára, egy üdvözlőlappal kiegészítve. Ez a tradíció még II. Erzsébet nagyapjának az idejéből származik.

 

 

A kép forrása: Chris Jackson/Getty Images

 

49. E-mail küldése: 1976-ban II. Erzsébet királynő volt az első uralkodó, aki e-mailt küldött, amelyet a Royal Signals and Radar Establishmentben tartott hálózati technológiai bemutató során küldtek el.

50. Ronald Reagen amerikai elnök volt az, aki az első számítógépet ajándékozta a Királynőnek.

51. Nyilvánvaló, hogy a Tudományos Múzeum különleges helyet foglal el az uralkodó szívében, s ezt bizonyítja az is, hogy itt írta meg első Instagram-bejegyzését, 2019-ben és megosztott egy régebbi fotót is, ami a dédnagyapjáról készült.

52. Tweet-jeit, üzeneteit „Elizabeth R” néven szokta írni. Azok számára, akik kíváncsiak, az "R" az "Elizabeth R"-ben a reginát jelenti, ami a Királynő jelentése a latin nyelvben.

 

A kép forrása: Getty Images

 

53. A Királynő gyermekkora óta szereti az állatokat, mindig is tartott kutyákat például, kedvenc fajtája a walesi corgi és a dorgi. (A dorgi valójában Corgi-Tacskó keverék.) Amikor első kutyakölykét megkapta, akkor 18 éves volt, és Susannak nevezte el. Azóta az összes corgija Susan leszármazottja. Őfelsége legalább 30 corgit és számos dorgit tartott uralkodása ideje alatt, rendszerint többet is egyszerre, hiszen nagy kutyabarát. Ezek a kis cuki kutyusok „mozgó szőnyegként” futkároznak körülötte.

54. Nemcsak kutyákkal, de hattyúkkal is büszkélkedhet a Királynő. A Királyi Madárvédelmi Társaság szerint: "A Temze folyón úszkáló egyik hattyúra úgy tekintenek, mint aki a Királynőhöz tartozik.” De nemcsak saját hattyúja van az uralkodónak, hanem a Temze folyón lévő összes kacsa szintén II. Erzsébet királynő tulajdona.

55. A Nagy-Britannia felségterületén lévő vizekben úszkáló delfinek is a Királynő birtokában vannak. Ráadásul számos állatot kapott hivatalos ajándékként, köztük két törpe vízilovat Libéria egykori elnökétől, Tubman-tól, egy lajhárt és két fekete jaguárt Brazília elöljárójától, valamint egy afrikai erdei elefántot Ahidjo kameruni elnöktől. Mindegyiket a ZSL London Állatkertbe vitték (az elefánt később a whipsnade-i állatkertbe költözött).

56. És végül, de nem utolsósorban, imádja a lovakat is a Királynő, első póniját, Peggy-t 4 évesen kapta. Erzsébet apja telivér paripákat tenyésztett és versenyeztetett, és lányának már hároméves korában lovaglóleckéket adott. Az évek során maga a Királynő is számos telivér tulajdonosa és tenyésztője volt, és lovai jó néhány versenyt megnyertek. 2013-ban például Estimate lova megnyerte a Royal Ascot's Gold Cup-ot, így a történelemben ez volt az első alkalom, hogy uralkodó vihette haza a trófeát.

 

 

A kép forrása: Backgrid

 

57. Őfelsége látszólag szeret fotózkodni, így nem árt, ha felkészülünk egy véletlen találkozásra a Királynővel, hátha enged egy közös szelfit... Nemcsak sok fénykép, de festmény is rengeteg készült az uralkodóról. Élete során több mint 140 alkalommal ült már modellt, egészen kislány kora óta készítenek róla portrékat.

58. A Királynő remek táncos, és kifejezetten élvezi a skót country táncot. Állítólag kiváló ritmusérzékkel áldotta meg a sors. Skóciában lévő Balmoral nevű Kastélyában minden évben Ghillies Balls néven rendeznek egy eseményt, amelyen Őfelsége is eltáncolja a maga táncát. Ide a családtagokon kívül a szomszédok, a helyi közösségek tagjai és a kastély, valamint a birtok személyzete is meghívást kap.

59. A Királynő nagyon alacsony, a BBC szerint mindössze 5 láb (160 cm) magas.

60. Az évek során a királynőt 14 brit miniszterelnök szolgálta: Winston Churchill 1951-1955, Anthony Eden 1955-1957, Harold MacMillan 1957-1963, Alec Douglas-Home 1963-1964, Harold Wilson 1964-1970 és 1974-1976, Edward Heath 1970-1974, James Callaghan 1976-1979, Margaret Thatcher 1979-1990 az első női miniszterelnök, John Major 1990-1997, Tony Blair 1997-2007, Gordon Brown 2007-2010, David Cameron 2010-2016, Theresa May 2016-2019, Boris Johnson 2019-től, még mindig ő van hivatalban.

61. Minden reggel pontosan 9.00 órakor skót dudaszó szólal meg a Királynő ablaka alatt. Ez 15 percig tart, Viktória királynő óta minden uralkodónak ugyanabban az időpontban a királyi dudás játszik.

62. Ő az első brit uralkodó, aki felszólalt az Egyesült Államok Kongresszusában, 1991-ben, az Öböl-háború győzelmét követően.


A kép forrása: Max Mumby/Indigo/Getty Images


63. A Királynőnek érdemes gyakran ellenőrizni a postáját, mert uralkodása kezdetétől 2016-ig több mint 3,75 millió levelet kapott. Nyilván erre megvan egy külön személyzeti tag.

64. 2016-ig több mint 230 000 üzenetet maga a Királynő küldött el az Egyesült Királyságban – beleértve a tengerentúli birodalmaira és területeire is –, ezeket a leveleket 100 éves, vagy annál idősebb emberek kapták meg tőle.

65. 1960 óta saját személyes zászlóval büszkélkedhet a Királynő. Kék színű alapon, arany mintával, a királyi koronával és rózsákkal körülölelt "E" betű látható. Ez a zászló fent van hajókon, autókon vagy repülőgépeken, amelyen a Királynő utazik, de épületekre is ki szokták tűzni.

66. A Királynő minden évben több mint 30 000 vendéget fogad a Buckingham-palotában tartott kerti partikon.

67. Egyik kedvenc virága a gyöngyvirág, amely a koronázási csokrában is megtalálható volt.

68. II. Erzsébet királynő legalább 35 különböző ország pénzérméjén szerepel, így ebben is az élen áll.

69. Ő az első tagja a királyi családnak, aki aranylemezt kapott a lemezipartól. Mindezt azért, mert a Királynő Arany Jubileumára adott 2002-es koncertről készült hanglemez, a Party at the Palace már a megjelenés első hetében 100 000 példányban fogyott el.

70. Bármilyen hihetetlen, de zárt ajtók mögött a Királynő is egy teljesen normális nagymama. Legalábbis Harry herceg szerint: „A családom ugyanolyan, mint bármely más család, ha a zárt ajtók mögötti humorról van szó, bár szeretném azt hinni, hogy viccesebb vagyok, mint a nagymamám – mondta a herceg egy 2012-es The Telegraph-nak adott interjújában, majd hozzátette: "Nagyon vicces a nagymamám, de azt hiszem ezt a nagyapámtól tanulta el."

 

 

Forrás:

eonline.com

Felső kép: Stefan Wermuth - WPA Pool /Getty Images

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »